Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Charles och Camilla gästspelar i "Eastenders"

Prins Charles och makan Camilla kommer att göra ett gästspel i jubileumsavsnittet av BBC:s tv-serie "Eastenders", som en hyllning till drottning Elizabeths 70 år på tronen.
Tv • Publicerad 22 maj 2022
Camilla, hertiginna av Cornwall, och prins Charles tillsammans med skådespelarna i "Eastenders" vid BBC:s studio i Hertfordshire den 31 mars. Arkivbild.
Camilla, hertiginna av Cornwall, och prins Charles tillsammans med skådespelarna i "Eastenders" vid BBC:s studio i Hertfordshire den 31 mars. Arkivbild.Foto: Aaron Chown/AP/TT

Prinsparet kommer att ansluta till en gatufest på torget Albert Square i den fiktiva staden Walford, som hålls till drottningens ära. Scenen spelades in i mars och sänds på BBC One den 2 juni.

I jubileumsavsnittet av "Eastenders" chockas festdeltagarna när kungligheterna dyker upp. Skådespelaren Kellie Bright, som spelar Linda Carter, var den som introducerade prinsparet för ensemblen.

Annons

– Jag kände bara, wow ... det måste ha varit helt utanför normen för dem. Jag hoppas bara att de hade lika roligt som vi andra, säger hon till BBC.

Producent Chris Clenshaw känner sig hedrad över kungligheternas uppdykande i tv-såpan.

– För oss alla i "Eastenders" var det en extremt speciell dag som kommer att gå till tv-seriens historia, säger han.

Det är inte första gången som brittiska kungligheter gör gästspel i tv- och nöjesvärlden. 2 000 gjorde prins Charles en gästroll i "Coronation Street" i samband med tv-seriens 40-årsjubileum, och 2001 gästade drottning Elizabeth såpadrottningen Dame Barbara Windsor i en uppsättning av "Eastenders".

I en kortfilm till invigningen av sommar-OS i London 2012 blev drottning Elizabeth eskorterad av James Bond (spelad av Daniel Craig) till stadion, med helikopter och fallskärm.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons