Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Carole Baskin stämmer Netflix

Nöje • Publicerad 2 november 2021
Djurrättsaktivisten Carole Baskin är i konflikt med Netflix inför den andra säsongen av "Tiger King". Pressbild.
Djurrättsaktivisten Carole Baskin är i konflikt med Netflix inför den andra säsongen av "Tiger King". Pressbild.Foto: Loren Elliott

Den andra säsongen av Netflix "Tiger King" har inte haft premiär ännu, men skapar redan dramatik.

Detta sedan djurrättsaktivisten Carole Baskin, som blivit världskänd genom serien, stämt Netflix och produktionsbolaget. Enligt domstolshandlingar vill Baskin och hennes make stoppa Netflix från att sända den andra säsongen, skriver Deadline.

Annons

Paret menar att Netflix och filmskaparna inte har någon rätt att använda överblivet material från den första säsongen utan deras godkännande. Enligt stämningsansökan orsakar materialet "stor skada" för Baskin.

Carole Baskin har tidigare uttalat sig om att den första säsongen av serien skildrade skildrade henne hårt och orättvist.

Serien huvudperson Joe Exotic avtjänar just nu ett fängelsestraff för anstiftan till mord, efter att ha lejt någon för att ta livet av just Carole Baskin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons