Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Carola Häggkvist hjälper flyktingar i Ukraina

Carola Häggkvist befinner sig sedan i fredags i Ukraina för att bistå människor som flyr från kriget. På visar hon bilder från volontärarbetet och uppmanar också alla sina följare att ge sitt stöd till de behövande.
Ukrainakriget • Publicerad 3 april 2022
Carola Häggkvist har upplåtit sitt hem åt en ukrainsk kvinna med barn på flykt undan kriget. Arkivbild.
Carola Häggkvist har upplåtit sitt hem åt en ukrainsk kvinna med barn på flykt undan kriget. Arkivbild.Foto: Hanna Franzén/TT

För egen del har hon upplåtit sitt hem till en ukrainsk mamma och hennes barn som redan finns på plats i Sverige.

– Hon är höggravid, har två barn och var i akut behov av ett boende. Jag sa att de får bo i mitt hem i Stockholm. Nu tar mina väninnor emot dem i mitt hus och jag är så tacksam för att de hjälper till, säger Carola Häggkvist till Aftonbladet.

Annons

Carola Häggkvist hjälper organisationen Operation aid som startats av förlossningsläkaren Elly Reinolds. På Instagram finns bilder på hur Carola Häggkvist serverar soppa till barn och kvinnor som köar för att ta sig ut ur Ukraina.

– Barn, kvinnor, äldre, står där i timmar, i flera fall över natten, i kyla och regn. Det händer väldigt mycket här och det har varit en väldigt intensiv dag, säger Carola Häggkvist till Aftonbladet.

– Jag vill visa att det går att göra något på eget initiativ.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons