GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Kultur

Carlsson Grip får stort konststipendium

Konst • Publicerad 5 oktober 2022
Jenny Carlsson Grip får Åke Andrén-stiftelsens konstnärsstipendium för 2022. Pressbild.
Jenny Carlsson Grip får Åke Andrén-stiftelsens konstnärsstipendium för 2022. Pressbild.Foto: Per-Erik Adamsson

Konstnären Jenny Carlsson Grip är årets mottagare av Åke Andrén-stiftelsens konstnärsstipendium på en halv miljon kronor.

Carlsson Grip är född 1984 och utbildad vid konsthögskolan i Umeå. Hon får priset för att hennes måleri "är som kraftfulla spadtag i jorden där växande och förmultnande möts i kraftfulla famntag, på samma sätt som ljus möter mörker, årstider avlöser varandra och väder och vind står för rörelsen", som en del av juryns motivering lyder.

Syftet med stipendiet, som inrättades 2012, är att premiera en ung lovande konstnär. Förutom stipendiesumman får vinnaren också ställa ut sina verk på Prins Eugens Waldemarsudde.

Årets stipendium delas ut i Stockholm den 25 oktober.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.