Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Cardi B får fler miljoner i skadestånd

Musik • Publicerad 26 januari 2022
Cardi B kan inkassera nästan 37 miljoner kronor i skadestånd. Arkivbild.
Cardi B kan inkassera nästan 37 miljoner kronor i skadestånd. Arkivbild.Foto: Mark Von Holden/Invision/AP

Cardi B har vunnit ett förtalsmål mot bloggaren Tasha K i USA och nu har juryn beslutat att sångerskan ska få ännu mer skadestånd än vad som initialt förmedlats.

Tasha K, som egentligen heter Latasha Kebe, dömdes först att betala motsvarande drygt 11,5 miljoner kronor i skadestånd sedan hon i flera videoinlägg på sociala medier påstått att världsstjärnan är prostituerad, drogmissbrukare samt drabbats av könssjukdomar.

Annons

Hon ska också betala för Cardi B:s sjukvårdsutgifter, en summa som uppgår till 2,5 miljoner kronor.

Nu tillkommer motsvarande nästan 14 miljoner kronor i ytterligare skadestånd plus rättegångskostnaderna och utgifter som Cardi B har haft för sina advokater, skriver bland andra NME.

Sammantaget kommer Kebe – och i förlängningen hennes företag, Kebe Studios – att åläggas att betala Cardi B ett kompensationspaket som motsvarar omkring 37 miljoner kronor.

Rättegången i den federala domstolen i Atlanta har pågått i två veckor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons