Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Bret Easton Ellis comeback på svenska i höst

Litteratur • Publicerad 13 juni 2023
Bret Easton Ellis nya roman "Skärvorna" kommer i höst på svenska. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Den amerikanske författaren Bret Easton Ellis ("American psycho", "Glamourama") gjorde i våras comeback efter tio år med den hyllade romanen "The shards" . I höst kommer boken på svenska i översättning av Johan Nilsson.

Boken har på svenska fått titeln "Skärvorna" och beskrivs av Brombergs förlag som en "febrig, skrämmande och medryckande autofiktiv roman om sjuttonåriga Bret som mest vill ägna sig åt sex och författardrömmar, men tvingas in i en förvillande och skrämmande lek mellan verklighet och fantasi".

"Skärvorna" må ha publicerats som tryckt bok så sent som i våras, men den mötte läsarna som ljudbok redan 2021 i Bret Easton Ellis populära podcast. Boken släpps på svenska den 7 oktober och i samband med detta besöker författaren Sverige.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons