Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Blur återförenas – spelar på Wembley

Blur återförenas nästa sommar för en spelning på Wembley Stadium i London. Det blir första gången 90-talslegendarerna spelar tillsammans på åtta år.
"Det är på tiden att vi gör det igen", säger sångaren Damon Albarn i ett uttalande.
Musik • Publicerad 14 november 2022
Graham Coxon, Damon Albarn, Dave Rowntree och Alex James i Blur. Arkivbild.
Graham Coxon, Damon Albarn, Dave Rowntree och Alex James i Blur. Arkivbild.Foto: Ki Price/Invision/AP/TT

Blur var en del av den stora britpopvågen på 90-talet tillsammans med band som Oasis, Pulp och Suede. Nästa sommar är det 35 år sedan kvartetten bildades och det firas med en återförening.

Stora arenan Wembley i norra London blir spelplatsen för den enda konserten gruppen hittills har utannonserat, den 8 juli, skriver NME.

Annons

"Det händer alltid något speciellt när vi fyra är på en och samma plats. Det känns bra att den platsen den 8 juli kommer att vara Wembley", säger basisten Alex James i ett uttalande.

Blur hade sin storhetstid under 1990-talet och tog en paus efter sin världsturné 2003. Gruppen har sedan återförenats med jämna mellanrum. 2009 blev det en turné och 2015 kom "The magic whip", dess första album med ny musik på tolv år.

Vid sidan av musiken med Blur har sångaren Damon Albarn gjort solokarriär och spelat in musik med gruppen Gorillaz. De andra medlemmarna har mest gjort sig kända för verksamhet utanför musiken. Trummisen Dave Rowntree har engagerat sig i politiken för Labourpartiet medan basisten Alex James har ägnat sig åt exklusiv osttillverkning.

Rättad: I en tidigare version av denna text förekom en felaktighet. Rätt är att det är 35 år sedan Blur bildades.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons