Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Bloomberg: Sony planerar Game Pass-konkurrent

Spel • Publicerad 4 december 2021
Playstation uppges ha planer på en Game Pass-konkurrent med ett stort spelbibliotek. Arkivbild.Foto: Gustav Sjöholm/TT

Sony planerar att göra om sina prenumerationsmodeller för att ta upp konkurrensen med Microsofts Game Pass, rapporterar Bloomberg.

Nyhetsbyrån hänvisar till personer med insyn och dokument, och säger att den nya tjänsten är tänkt att släppas i vår. Antagligen kommer den att använda namnet Playstation Plus, i dag en av Playstations två prenumerationstjänster, som används för att kunna spela mot andra över nätet och där ett par spel i månaden ingår.

Annons

Den nya modellen ska enligt Bloomberg ha tre prisnivåer, där mellannivån till en början ska innehålla ett stort bibliotek av främst Playstation 4-titlar.

Microsofts har allt tydligare riktat in sig på Game Pass, ett slags "Netflix för spel", som uppges ha 18 miljoner prenumeranter. Sonys hårdvara har generellt sålt bättre, men bolaget ligger efter på prenumerationssidan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons