unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Bladvändare från Sydafrika

Kapstadens omgivningar är en perfekt fond för en internationell bästsäljande författare, tycker recensenten Mats Palmquist.
Deon Meyer.
Deon Meyer.
Foto: Sofia Runarsdotter

Villebråd

THRILLER
Författare: Deon Meyer
Översättning: Mia Gahne
Förlag: Weyler

Deon Meyer är en författare jag gärna återkommer till. Han tillhör en liten exklusiv skara av internationella thrillerförfattare som alltid levererar. En annan i detta sällskap är Michael Connelly. Att Meyers böcker dessutom utspelar sig bortom den gängse brottsplatsen, amerikansk eller europeisk storstadsmiljö, är ett extra plus i kanten. Den sydafrikanska kapprovinsen är en på många sätt spännande miljö.

Meyers huvudperson, den numera nyktre alkoholisten och polisen Bennie Griessel dras här in i ett fall med kopplingar till den yttersta politiska eliten i Sydafrika och Meyer inte bara skildrar den polisiära kampen mot klockan utan även den politiska utvecklingen i Sydafrika med alla motsättningar och den omfattande korruptionen ända upp på presidentnivå. För Bennie Griessel är det inte bara en kamp mot brottslingar utan också de egna demonerna. ”Villebråd” är en bladvändare från första sidan.