Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Bergfeldt om kritiken: Jag tabbade mig

Journalisten och SVT-profilen Carina Bergfeldt tycker själv att hon gjorde fel när hon uppmanade till att skänka pengar till Svenska Afghanistankommittén. Det medger hon i .
Medier • Publicerad 18 september 2021
Carina Bergfeldt. Arkivbild.
Carina Bergfeldt. Arkivbild.Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

– Jag tabbade mig. Jag skrev ett inlägg jag inte borde ha skrivit, säger hon i programmet.

Samtidigt anser Bergfeldt att saken borde ha varit utagerad efter att den hanterades internt på SVT och att vissa kritiker mest är ute efter bråk. Hon jämför sig själv med hur Demi Moores rollfigur blev straffad för en otrohet i den romantiska 90-talsfilmen "Passionens pris".

Annons

– Det känns lite som att vi löste det på ett bra sätt. Men sedan är det en liten grupp människor som vill ha det där, det som jag har försökt fly ifrån hela livet, skriket, hotet, hetsen, gapet, det destruktiva. Det är inget att eftersträva, säger hon till Medierna.

Det var vid talibanernas intåg i Kabul som Carina Bergfeldt uppmanade sina följare på Instagram att skänka pengar till organisationen. Uppmaningen stötte på kritik för att bryta mot SVT:s oberoende och Bergfeldt har stoppats av sin arbetsgivare från att bevaka Afghanistan och biståndsfrågor i fortsättningen.

I intervjun slår hon också ifrån sig kritiken mot att hon delat med sig av en bild från en middag tillsammans med C-ledaren Annie Lööf och tidigare S-ledaren Mona Sahlin.

– Jag tror inte att man blir en bra journalist av att isolera sig helt ifrån andra människor, säger hon till Medierna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons