Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Avicii hedras med Google-doodle

Musik • Publicerad 8 september 2021
Avicii i Googles tappning. Pressbild.
Avicii i Googles tappning. Pressbild.Foto: Google

Nu hedras Tim "Avicii" Berglings minne av Google. På Berglings födelsedag den 8 september är den svenske stjärnan huvudperson i en så kallad doodle – en av de filmsnuttar eller små spel som tillfälligt dyker upp på sökmotorns förstasida på vissa dagar.

Skapelsen i fråga är en animerad video till låten "Wake me up" med skissade scener ur Tim Berglings liv. Bakom den står konstnären Alyssa Winans.

Annons

"Jag är väldigt tacksam över att ha fått möjligheten att arbeta på denna doodle och få en inblick i Tims liv. Känslan av värme och nyfikenhet som han förmedlade genom sin musik var en stor inspiration för mig i skapandet", säger Winans enligt ett pressmeddelande från techjätten.

Dj:n, musikern och producenten Avicii tog sitt liv i april 2018, 28 år gammal.

"Doodlen är fantastisk, min familj och jag känner oss hedrade och Tim skulle ha varit väldigt stolt och älskat den", säger Tim Berglings pappa Klas Bergling i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons