Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Aretha Franklins söner i konflikt om arvet

Musik • Publicerad 6 juli 2023
Aretha Franklin dog 2018. Arkivbild.
Aretha Franklin dog 2018. Arkivbild.Foto: Andy Kropa

Fem år efter Aretha Franklins död pågår fortfarande en konflikt mellan hennes söner om arvet. På måndag inleds en rättegång som ska reda ut vilket av två handskrivna testamenten som gäller.

Drottningen av soul hade inget formellt testamente, men enligt lagarna i den amerikanska delstaten Michigan är det fortfarande möjligt att betrakta andra handskrivna dokument som den avlidnes vilja.

Annons

Franklin har fyra söner. En av dem anser att ett dokument daterat till 2010 ska gälla, medan två av de andra sönerna i stället anser att ett dokument från 2014 är det giltiga.

Det ena dokumentet hittades i ett skåp, medan det andra hittades i en anteckningsbok under en soffkudde. I båda texterna framgår det att sönerna ska dela på arvet, men det finns skillnader. I det äldre dokumentet står det till exempel att två av sönerna måste ta företagskurser och få ett certifikat eller en examen för att få ta del av arvet. I det nyare dokumentet nämns inget sådant krav.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons