Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Tre svenskar inbjudna till Oscarsakademien

Film • Publicerad 29 juni 2022
Svenska maskören och perukmakaren Anna Carin Lock har bjudits in att bli medlem i Oscarsakademien. Arkivbild.
Svenska maskören och perukmakaren Anna Carin Lock har bjudits in att bli medlem i Oscarsakademien. Arkivbild.Foto: Elisa Ferrari/TT

Den svenska maskören och perukmakaren Anna Carin Lock står med på listan bland de 397 personer som bjuds in att bli medlemmar i The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, även kallad Oscarsakademien.

Anna Carin Lock nominerades, tillsammans med Göran Lundström, i kategorin bästa smink för arbetet i makeup-teamet för storfilmen "House of Gucci".

Annons

Även den svenska regissören Amanda Kernell, som står bakom filmen "Charter" från 2020, och producenten Lizette Jonjic, som bland annat arbetade med den Oscarsvinnande dansk-svenska samproduktionen "En runda till", har fått inbjudningar att bli medlemmar.

Med på listan finns också sångerskan Billie Eilish och hennes bror Finneas O’Connell som var nominerade i kategorin bästa låt för “No time to die” från James Bond-filmen med samma namn.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons