Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Anmälaren: Kevin Spacey var ett rovdjur

Den första målsägande har vittnat i rättegången mot Kevin Spacey. Där kallas skådespelaren för "ett rovdjur".
Nöje • Publicerad 4 juli 2023
Kevin Spacey, i samband med rättegången i London. Arkivbild.
Kevin Spacey, i samband med rättegången i London. Arkivbild.Foto: Jordan Pettitt

Just nu pågår rättegången mot den Oscarsvinnande skådespelaren Kevin Spacey i London. Han anklagas för sexuella trakasserier och övergrepp på fyra olika män – nu har en av dem vittnat mot honom. Det skriver BBC.

Enligt vittnesmålet ska Spacey ha ofredat den målsägande upp till tolv gånger, bland annat genom att greppa tag om hans skrev under en bilfärd, vilket gjorde att målsäganden tvingades svänga av vägen.

Annons

Mannen vittnar också om att han börjat känna sig obekväm ett par veckor efter att de träffats för första gången, och tillägger: "Redan från början skulle jag säga att han groomade mig"

Kevin Spaceys försvarare ifrågasätter tiden för när ett av ofredandena ska ha ägt rum, under ett evenemang med Elton John. Försvararen menar att Spacey besökte eventet 2001, medan målsägaren tidigare sagt att det skett i mitten av 2000.

– Du får ursäkta om jag har uppgett fel datum, det hände för 20 år sedan, svarade mannen.

Kevin Spacey nekar till brott. Rättegången väntas pågå i fyra veckor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons