Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Anders de la Mottes bok blir tv-serie

Tv • Publicerad 29 juni 2022
Anders de la Mottes bok "Slutet på sommaren" filmatiseras i sommar, bland annat i Helsingborg. Pressbild.
Anders de la Mottes bok "Slutet på sommaren" filmatiseras i sommar, bland annat i Helsingborg. Pressbild.Foto: Jeffery Richt

Deckarförfattaren Anders de la Mottes bok "Slutet på sommaren" blir tv-serie. Den har redan börjat spelas in och planen är att den ska sändas på Viaplay under 2023.

I ett pressmeddelande konstaterar författaren att det här är den första av hans romaner som filmatiseras. "Berättelsen ligger mig av personliga skäl mycket varmt om hjärtat", säger de la Motte.

Annons

"Slutet på sommaren" är första delen i romansviten "Årstidskvartetten". Den kretsar kring en femårig pojkes försvinnande i Skåne 1984 och skildrar hur pojkens syster 20 år senare under ett gruppterapisamtal möter en man som berättar om sina oförklarliga minnen av ett barn som försvinner.

Ännu så länge är rollistan hemlig, men Viaplay uppger att den "innehåller flera kända namn".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons