Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Amerikansk rappare skjuten i kakaffär

Musik • Publicerad 18 november 2021
Efter att rapparen Young Dolph skjutits ihjäl samlades människor i närheten av den kakbutik där skjutningen inträffade.
Efter att rapparen Young Dolph skjutits ihjäl samlades människor i närheten av den kakbutik där skjutningen inträffade.Foto: Patrick Lantrip

Den amerikanske rapparen Young Dolph har skjuts ihjäl inne i en kakbutik i hemstaden Memphis, uppger AP. Polisen har inte gått ut med uppgifter om någon misstänkt.

Förra vecka postade butiken en video på Instagram där man berättade att Young Dolph var en flitig kund när han var i Memphis.

Annons

Yong Dolph föddes som Adolph Robert Thornton i Chicago men växte upp i Memphis. 2016 gav han ut sitt första album men det var med "Rich slave" från i fjol som han fick sina största framgångar och nådde en fjärdeplacering på Billboardlistan. Hans texter handlade bland annat om att vara droghandlare och om livet på gatorna i Memphis, skriver AP.

Thornton hade blivit beskjuten flera gånger tidigare – i september 2017 utanför ett hotell i Los Angeles och tidigare samma år blev hans SUV beskjuten i Charlotte, North Carolina, vilket han rappade om i låten "100 shots".

Young Dolph blev 36 år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons