Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Amerikansk deckarförfattare död

Litteratur • Publicerad 20 november 2021

Ena halvan av den amerikanska deckarduon Charles Todd har avlidit. Caroline Todd, som skrev närmare 40 böcker tillsammans med sin son, blev 86 år gammal, skriver New York Times.

Caroline Todd hette från början Carolyn Watjen och hennes son David Watjen, men under den gemensamma skrivarkarriären använde de namnet Charles Todd (som sonen numera också heter).

Annons

De skrev två olika bokserier som båda utspelades i isolerade byar i England precis efter första världskriget. I centrum för den ena stod Ian Rutledge, polis från Scotland Yard, och för den andra Bess Crawford, amerikansk sjuksköterska och amatördetektiv.

Flera av Charles Todds böcker finns översatta till svenska, däribland "Okänd soldat" och "Djävulens vägar". Caroline Todd avled redan i augusti, men nyheten om hennes död har inte fått spridning i de stora medierna förrän nu.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons