Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Adam Bessa klar för film om arabiska våren

Film • Publicerad 10 juli 2021
Protester på årsdagen efter att tunisiske Mohamed Bouazizi satte eld på sig själv i protest mot sina levnadsvillkor. Självbränningen blev startskottet på ett uppror, som senare spreds till flera länder i Nordafrika och på Arabiska halvön. Arkivbild.
Protester på årsdagen efter att tunisiske Mohamed Bouazizi satte eld på sig själv i protest mot sina levnadsvillkor. Självbränningen blev startskottet på ett uppror, som senare spreds till flera länder i Nordafrika och på Arabiska halvön. Arkivbild.Foto: Hani Mohammed

Adam Bessa, som bland annat har medverkat i actionfilmerna "Mosul" och "Extraction", är klar för huvudrollen i filmen "Contra", som spelas in i Tunisien.

Filmen är ett samtida drama, som skildrar efterdyningarna av protesterna i Nordafrika och på Arabiska halvön – även kallat arabiska våren. Det skriver Deadline.

"Contra" följer en ung tunisier som drömmer om ett bättre liv och försörjer sig genom att sälja gas på svarta marknaden. Filmen regisseras av den egyptisk-brittiska filmskaparen Lotfy Nathan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons