1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Wyclef kritiserar Sean Penn

Det blev som bekant ingen haitisk presidentkandidatur för Wyclef Jean. Han fortsätter dock att vara sur på de som tvivlade på att han skulle bli Haitis nye president - nu har Sean Penn hamnat i skottgluggen. (TT)
Nyheter • Publicerad 7 september 2010
Foto: 

Det blev som bekant ingen haitisk presidentkandidatur för forne Fugees-stjärnan Wyclef Jean. Han fortsätter dock att vara sur på de som tvivlade på att han skulle bli Haitis nye president. Skådespelaren Sean Penn är en av dem som ifrågasatt Wyclef - han har tidigare sagt att rapparen utgjort en "icke-närvaro" i landet.

Under en konsert i New York nyligen gav Wyclef igen, skriver The Guardian. Han ändrade helt sonika en textrad i sin gamla hitlåt "If I was president" till: "Jag har ett meddelande till Sean Penn. Han kanske inte såg mig på Haiti eftersom han var fullt upptagen med att sniffa kokain".

Andra som fått ta del av Wyclefs ilska över uteblivet stöd är förre Fugees-kollegan Pras, liksom Haitis nuvarande president René Preval.

Wyclef Jean är född på Haiti, men flyttade med sin familj till USA när han var nio år gammal. Att han fick avslag på sin ansökan beror på att han inte bott i landet de senaste fem åren, något som krävs för att man ska tillåtas kandidera.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.