1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Wu-Tang Clan får sampla Beatles

För första gången någonsin kommer Beatles att samplas i en låt - lagligt. Det är rapgruppen Wu-Tang Clan som fått tillstånd att använda delar av låten i deras cover av "While my guitar gently weeps".
Nyheter • Publicerad 3 oktober 2007

För första gången någonsin kommer Beatles att samplas i en låt - lagligt. Det är rapgruppen Wu-Tang Clan som fått tillstånd att använda delar av låten i deras cover av "While my guitar gently weeps", skriver NME. Gruppen har tidigare meddelat att de tänkt göra en cover av låten med George Harrisons son Dhani Harrison. Det var George Harrison som skrev låten.

I ett meddelande som publicerats på Wu-Tang Clans hemsida tackar bandet bland andra Dhani Harrison, The Harrison Estate och Beatles för att de hjälpt till att göra samplingen möjlig. Enligt NME kommer de även att skjuta på albumsläppet från den 13 november till den 4 december.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.