1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Wilson blev årets popartist

Jenny Wilson, ursprungligen från Sölvesborg, tog i lördags kväll hem juryns pris som årets bästa popartist på P3 Guld-galan i Göteborg. Uppmärksamheten fick hon bland annat dela med en annan ung kvinnlig artist - Laleh.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2006

Laleh gjorde sin debut i de stora sammanhangen på förra årets gala. Nu återvände hon till samma tillställning som en firad stjärna och kammade hem två priser. Hon har redan belönats med två Rockbjörnar och blivit sjufaldigt nominerad till Grammisgalan.

Laleh utsågs till årets kvinnliga artist och årets nykomling. Timbuktu tog hem lika många priser, för årets manliga artist och årets låt med "Alla vill till himmelen men ingen vill dö" - samma låt Timbuktu fick en Rockbjörn för i söndags.

Det prestigefyllda priset Guldmicken till årets liveartist gick till Lars Winnerbäck. I den kategorin nominerades Kent oväntat nog inte av P3, trots att succéartad turné i somras. Kent kunde i stället trösta sig med utmärkelsen för årets grupp.

P3 Guld arrangerades på Storan i Göteborg på lördagskvällen. Ovanstående sex priser röstades fram av lyssnarna.

Fyra pristagare valdes av expertjurygrupper. De utsåg Jenny Wilson till årets popartist, Burst till årets rock/metal, HearinÕ Aid ill årets hiphop/soul och Sebastian Ingrosso & Steve Angello till årets dans.

Fotnot: BLT sökte igår Jenny Wilson för en kommentar, dock utan framgång.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.