1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Warhols Rogers i Basel

Fyra år i Andy Warhols liv står i fokus på en ny utställning på Basel Kunstmuseum. Det var mellan åren 1961 och 1964 som Warhol gjorde sina mest intressanta verk, förklarar museichefen och kuratorn Berhard Mendes Burgi för BBC. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 5 september 2010
Foto: 

Fyra år i Andy Warhols liv står i fokus på en utställning som just nu visas på Basel Kunstmuseum. Det var mellan åren 1961 och 1964 som Warhol gick från att vara en mer traditionell konstnär till att utveckla sin särart. Det var också då han gjorde sina mest intressanta verk, förklarar museichefen och kuratorn Berhard Mendes Burgi för BBC.

I utställningen ingår screentryck men också teckningar, bland annat ett porträtt av Ginger Rogers. Efter Andy Warhol museum i Pittsburgh har Basel Kunstmuseum den största samlingen av Warhols teckningar och papperstryck.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.