1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

TV4 visar tv-serie om fyra kompisar på ett gruppboende

I serien I en annan del av Köping får vi följa fyra kompisar på ett gruppboende i Köping. Det blir mycket bowling, dans och glädje. Men också en del funderingar kring kärleken och hemlängtan. - De är härliga att vara med, deras liv är intressanta, de är roliga säger producenten Martin Persson.
Nyheter • Publicerad 3 januari 2007

Dans på Folkets hus, bowling och en teateruppsättning av Macken. En hel del kärlek, lite hångel och väldigt, väldigt mycket glädje. Egentligen är det inte så mycket som skiljer livet på gruppboendet i Köping från de flestas liv.

En härlig känsla i kroppen I TV4:s nya serie I en annan del av Köping får vi följa de fyra kompisarna Linda Hammar, Torbjörn Jonsson, Mikael Wiseby och Mats Halvarsson under deras vardag.

- Ett syfte är att visa att deras liv inte skiljer sig så mycket från våra. Eller att bara visa deras liv, eftersom det är en del av samhället som många inte vet så mycket om, säger Martin Persson som producerar serien och som följde med de fyra vännerna under förra sommaren.

- Man åkte alltid därifrån med en härlig känsla i kroppen. Vi hade för jävla kul! Var man därifrån i fyra dar så längtade man verkligen tillbaka. Man ser alltid fram emot att Tobbe ska öppna dörren och slänga nån replik i ansiktet på en. Det blir inte mycket roligare än så.

Just Tobbe är lite av gängets komiker. Alltid en skarp kommentar på lut, alltid en spjuverblick att kasta. Men huvudperson och berättarröst är Linda, som drömmer om den stora kärleken, älskar att sjunga och som haft en kort romans med Mats - bilfanatiker och kvinnokarl.

Balanserat rätt Gängets spelevink är Micke, vars vokabulär mestadels inskränker sig till "pappa" och "kärlek". Micke gillar musik, t-shirts och schampo.

Var ni inte rädda för att tv-publiken ska skratta åt och inte med huvudpersonerna?

- Det är en risk vi har varit medvetna om. Vi har lagt enormt mycket redigeringstid på det här för att verkligen balansera det rätt, säger Martin Persson.

- Men jag är inte helt säker på skillnaden mellan att skratta med och skratta åt. Om någon ramlar, skrattar man åt det. Men om personen själv skrattar, då skrattar man med honom för att han bjuder på det. Och det har fått bli måttstocken.

Bästa sändningstid I en annan del av Köping kommer att sändas på bästa sändningstid, klockan 20.30 på söndagar. Linda, Micke, Tobbe och Mats kommer att bli kändisar, och de börjar förstå det.

- Linda och Mats fattar att de ska vara med på tv och det tycker de är jättekul. Micke pratar rätt dåligt och har lite svårare att förstå. Tobbe tröttnar lite när han tittar på det.

Vad har du själv lärt dig av det här?

- Jag har fått några sanningar bekräftade. Deras inrutade liv saknar vissa dåliga grejer som ens eget liv har. De har lite mindre stress. De bryr sig lite lite mindre om vilken platt-tv som är billigast i jul. Det känns som att de är lite mer nöjda, på väldigt många plan.

I en annan del av Köping börjar sändas 7 januari i TV4.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.