1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tunt på skivfronten till våren

De stora artisterna saknas i vårens skivflod. Men till hösten blir det comebackfest. Då släpper Michael Jackson, Kent, U2 och Britney Spears nytt. I Sverige följer flera hyllade indieartister upp sina debutalbum, bland andra Jens Lekman och före detta västblekingen Jenny Wilson.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2007

Norah Jones, R Kelly, Jennifer Lopez och Kylie Minogue blir de klarast lysande stjärnorna i vårens skivhyllor. Men Kylie Minogues skiva är ett dubbelt livealbum. Den riktiga comebacken dröjer.

Jämför man med vad hösten har att erbjuda blir det första halvåret 2007 föga upphetsande.

Bombnedslag i höst Både U2:s och Michael Jacksons nya album är planerade att ges ut i höst. Då kommer även tungviktare som Britney Spears, Kanye West, Bon Jovi och Bryan Adams ut med nya skivor. Med stor sannolikhet släpper även No Doubt, Metallica, Lenny Kravitz och Radiohead nytt till hösten.

GunsÕnÕRoses, Whitney Houston och svenska Ace of Bace sorteras in i ryktesavdelningen i årets planerade skivhylla. Det ryktas även om nya album från Blur och Oasis. I så fall blir 2007 något av de övervintrade britpopparnas år, Brett Anderson från Suede och The Tears ger nämligen ut sin solodebut i mars.

Bland de svenska artisterna kommer flera av de senaste årens bejublade debutanter på indiescenen ut med uppföljare i vår. Både Jens Lekman, Jenny Wilson, Frida Hyvönen och Montt Mardié ger ut nya album. Dessutom följer Annika Norlin i Hello Saferide upp sitt debutalbum med att ge ut en skiva på svenska. Den här gången kallar hon sig Säkert.

Melodifestival och Idol En hel drös av de artister som medverkar i Melodifestivalen passar också på att ge ut nya album, bland andra Nanne Grönvall, Andreas Johnson och Sanna Nielsen. Även Ark jobbar med en ny skiva, men när den kommer att släppas är oklart.

Även TV4:s program Idol genererar skivor. I vår ger förra årets tvåa Erik Segerstedt ut ett album, precis som Sebastian, tvåan från 2005,

Andra intressanta svenska skivsläpp under våren är Timbuktu, Weeping Willows och Stina Nordenstam. Till hösten kommer Kent och Hives med nya album.

Erik Laquist
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.