1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tom Alandh får Olle Stenholmpriset

Dokumentärfilmaren Tom Alandh har tilldelats Poppius journalistskolas pris till minne av Olle Stenholm, för att han "verkar i Poppius och Olle Stenholms anda ", står det bland annat i motiveringen. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 13 november 2007

Dokumentärfilmaren Tom Alandh har tilldelats Poppius journalistskolas pris till minne av Olle Stenholm. Han får priset för att han "verkar i Poppius och Olle Stenholms anda genom att föra kunskaperna om den goda journalistiken vidare till nya generationers journalister", står det bland annat i motiveringen.

Tom Alandh är mannen bakom dokumentärfilmer om Lennart "Nacka" Skoglund, Monica Zetterlund och Ingemar Johansson. Han har arbetat för SVT sedan början av 1970-talet. Nyligen sändes hans film "När Facit fanns och Åtvid var bäst på plan" i SVT.

Priset på 25 000 kronor delas ut för första gången. Det är instiftat till minne av publicisten Olle Stenholm som under många år arbetade på Sveriges Radio och Sveriges Television. Han var vid sin död i januari i år Allmänhetens pressombudsman, PO. (TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.