1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Nyheter • Publicerad 15 december 2000

Nu vet man varför Försvaret med sådan emfas pläderar och planerar för internationella insatser. Jag har länge ansett detta märkligt och undrat mycket över vad det beror på. Nu har jag svaret, som i en liten ask.

Det är naturligtvis för att man ska kunna besöka bordeller, som ju inte finns i Sverige. Ja, det vill säga inte finns officiellt.

Kors, vad det händer mycket märkligt i det militära.

Jag betittar en del försvarstidningar och i dem blir det alltmer sällsynt med artiklar som handlar om att försvaret, som kostar dryga skattepengar, är till för att försvara Sverige.

Läste till exempel i nyutkomna Flygvapennytt, att det svenska flygvapnet bedriver signalspaning över Adriatiska havet.

???

Koko, är ordet, geniunt koko.

För att inte tala om långresefartygets navigationsövningar i Söderhavet. Har Sverige rent av expansionsdrömmar?

Våra politiker, allt är deras fel, har fastnat i en uppfattning, att det inte finns något som helst hot mot Sverige, någonsin, aldrig, i evighet, amén!

Därför har man skänkt massor av militär materiel till Baltikum, vilket är starkt stötande bara det. Det som återstår ska nu klargöras för insatser i övriga världen, där det tydligen råder ett permanent överhängande krigshot.

Visst är det märkligt att det har blivit så.

Denna doktrin leder till en hel del patetiska övningar, senast en på Växjö flygplats, dit man flög flygplan och fraktade, per tåg, mängder av utrustning, från Luleå! Skolungdomar, dock inte från Luleå, engagerades för att spela demonstranter.

Men Växjö är Växjö och tillgången på bordeller är nu en gång begränsad därstädes. Därför är det lycka att få komma ut i det oroliga Europa och "öva" en smula.

Som i Kiel.

Tidningen Värnpliktnytt rapporterar, att när Natoövningen Baltop avslutades där i slutet av sommaren mer eller mindre uppmanades de värnpliktiga att ge sig ut på stan och besöka bordeller och det sägs också att befälet delade ut kondomer.

Det ligger en del komik i detta, om det är sant.

Hur ser förresten militära kondomer ut, är de försedda med tre kronor, räfflade eller kanske utrustade med larvfötter? Troligen är de väldigt tjocka.

Ja, det är inget att skämta om, jag vet hur man "tar till" rejält i det militära. Ni som någon gång under 60-talet hanterade arméns motorsåg vet. Den var robust, minst sagt, vägde säkert 20 kilo.

Men nog om detta från en sann försvarsvän. Fram för ett starkare försvar. I Sverige och för Sverige!

Yngve Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.