1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sweden Rock anmäls efter "porrig" dans

Mötley Crüe-konserten under förra årets Sweden Rock var en ren porrshow.
Det menar en 20-årig kvinna från Göteborg som nu polisanmält festivalledningen.
-Det här är bara löjligt men det finns alltid extremister, säger Michael Ivarsson, festivalens vd.
Nyheter • Publicerad 13 januari 2006

Det är framför allt kombinationen porrig dans och barn i publiken som retade upp den 20-åriga kvinnan från Göteborg som polisanmält festivalledningen. Hon tyckte att det var opassande att festivalens ansvariga lät Mötley Crüe ha med två strippor i den spektakulära scenshowen under förra årets rockfestival i Norje.

Det som, enligt polisanmälan, var extra känsligt var att hon såg flera tolvåriga barn i publiken som tog illa vid sig av toplesstjejernas framträdande.

Artistbokaren Ingolf Persson har inga åsikter om Mötley Crües scenshow, men han har hört talas om polisanmälan.

-Konserten var inte värre än alla porrprogram som visas på tv, säger Ingolf Persson.

Festivalbolagets vd, Michael Ivarsson, blir mest trött när han får veta att kvinnan polisanmält festivalledningen.

-Jag kan inte svara på varför Mötley Crüe hade strippor på scen. Hon får ringa och höra med bandet så kanske de kan förklara. Och även om jag inte såg konserten så var det definitivt inte värre än alla utmanade saker som visas på tv. Det var en inövad scenshow och ärligt talat bryr jag mig inte om polisanmälan. Det kommer ändå inte leda till någonting, säger Michael Ivarsson.

Det fanns under gårdagen ingen brottsrubricering till ärendet och det blir nu Karlshamnspolisen som ska undersöka fallet och se vad som verkligen hände på scenen. En av frågorna som polisen troligtvis kommer att ta ställning till är var gränsen för porrig dans går.

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.