1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

SvD:s kulturchef till Borås Tidning

Svenska Dagbladets kulturchef Stefan Eklund lämnar tidningen för att bli chefredaktör och ansvarig utgivare för Borås Tidning. Det är bara 19 månader sedan han lämnade Borås Tidning för bli chef på SvD. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 1 september 2010
Foto: 
Foto: 

Svenska Dagbladets kulturchef Stefan Eklund lämnar tidningen för att bli chefredaktör och ansvarig utgivare för Borås Tidning. Det är bara 19 månader sedan han lämnade Borås Tidning för bli chef på SvD:s kulturredaktion.

Stefan Eklund säger i ett pressmeddelande att det var ett svårt val, men att det är utmaningen att få bli ytterst publicistisk ansvarig för en dagstidning som får honom att återvända till Borås.

Stefan Eklund tillträder tjänsten som chefredaktör den 1 december. SvD:s litteraturredaktör Kaj Schueler tar över hans jobb och blir tillförordnad kulturchef från den 1 oktober. Schueler och kulturredaktionens nyhetschef Anders Q Björkman, som blir tillförordnad biträdande kulturchef, ska leda redaktionen fram till nästa sommar.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.