1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Strejk på Milanos La Scala

Omkring 800 anställda på Milanos berömda operahus, La Scala, gick på fredagen ut i strejk. Därmed tvingades man att ställa in föreställningen av Verdis "Requiem", uppger BBC. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 11 november 2007

Omkring 800 anställda på Milanos berömda operahus, La Scala, gick på fredagen ut i strejk. Bland de strejkande fanns 135 musiker och 107 körsångare. Därmed tvingades man att ställa in föreställningen av Verdis "Requiem", uppger BBC.

De anställda vid operahuset kräver högre löner och bättre arbetsscheman, eftersom de hävdar att antalet föreställningar ökat kraftigt de senaste åren.

Operahuset bad på fredagen i ett meddelande på sin hemsida om ursäkt för den inställda föreställningen.

Operachefen Stephane Lissner beskriver strejken som "allvarlig och oacceptabel" och menar att vissa av lönekraven är överdrivna.

Senast de anställda vid La Scala gick ut i strejk var 2005, då merparten av orkestern och övrig personal ansåg att den dåvarande chefsdirigenten Ricardo Muti var lämpad att leda operan. Muti avgick senare. (TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.