1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Statt satsar på toppband

Nyheter • Publicerad 27 november 2003

Det blir dans på Statt i Karlskrona igen. Till att börja med fyra veckor framöver.

Starten sker redan i kväll. Grönwalls spelar upp till dans i samband med den första julbordskvällen.

Det fanns en tid då det dansades flitigt på Statt i Karlskrona. Strax efter mitten av 90-talet tog onsdagsdanserna slut.

I den här nystarten satsas det på fyra torsdagar.

- Man måste pröva för att få veta om det går, säger Hasse Åhs, som driver Schlagerbaren och har haft stor framgång med sin satsning där.

De fyra nu inbokade danskvällarna kombineras med julbord.

- Det betyder att det blir en grundpublik, men den som önskar kommer givetvis direkt till dansen.

Dansen äger rum i nattklubben. Julbordet äts i festvåningen.

Hasse Åhs har fångat in intressanta dansband under de fyra veckorna. Torsdagar är en veckodag det går att komma åt de stora banden förmånligare än på fredagar och lördagar.

Premiärband blir alltså Grönwalls - ett av landets intressantaste dansband just nu. Med Karlshamns-profilen Madlén Trasthe vid sångmikrofonen har Grönwalls fått en rejäl nytändning.

Torsdagen den 4 december är det Jenny Sahléns som spelar upp till dansen på Statt. Jenny Sahlén var tidigare sångerska i Sannex men hoppade av och bildade eget med bland andra sin sambo Niklas Adamsson.

Den 11 december är det Ove Pilebos som spelar upp till dans.

Ove Pilebo själv har en mycket lång karriär bakom sig. Från Four Seven kom han 1970 till Streaplers. Där var han sångare till 1984.

Han startade deltidsbandet Safir 1992. 1996 blev det Ove Pilebos.

Den fjärde torsdagsdansen på Statt - 18 december - genomförs till musik av Sounders. Där finns sedan 1 november en annan före detta Streaplers-sångare som frontfigur, nämligen Bosse Möllberg. 1997 försvann han från Streaplers. Nu är han profil i sexmannabandet från västkusten.

Hasse Åhs hoppas på en fortsättning.

- Statt vill gärna att det ska var dans två torsdagar i månaden. Jag får utvärdera det här försöket och hoppas att det ska finnas underlag för en fortsättning.

Omkring 350 personer tar nattklubben in.

Roland Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.