1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Stark livshistoria bakom prickar, vågor och linjer

Nyheter • Publicerad 9 juli 2014
Despite. "Jag tänker aldrig på vad det ska bli innan jag gör dem, de bara kommer. Titeln kommer alltid när målningen är klar, och den är minst lika viktig", säger Björn Sjögren.
Despite. "Jag tänker aldrig på vad det ska bli innan jag gör dem, de bara kommer. Titeln kommer alltid när målningen är klar, och den är minst lika viktig", säger Björn Sjögren.Foto: Thomas Persson
Foto: Thomas Persson
Foto: 

Konst från Karlskrona. Björn Sjögren har hunnit med en hel del i sitt liv, och har numera en ordentlig historia att berätta. Han har ställt ut målningar i bland annat Fredericksburg och Chicago. Nu ställer han för första gången ut sin konst i uppväxtstaden Karlskrona. Med sig har han två set om tre målningar vardera, som är specialmålade för utställningen. De föreställer delar av Trossös stadsbild. Från vänster; Borgmästarekajen, Alamedan, Torget, Torget, Infarten/Kalvhagen och sist Hamnen.

Gör: Konstnär och företagare, främst inom restaurangbranschen.

Aktuell: Med utställning på Galleri Färglådan i Karlskrona till och med 3 augusti. Finns också representerad på bland annat Svensk–amerikanska museet i Chicago.

Bakgrund: Född i Karlskrona. Föräldrarna Marianne och Lennart ägde länge en tandläkarpraktik på Vittusgatan. Björn lämnade Karlskrona tidigt, men flyttade inte till USA förrän 2001. I år blev han amerikansk medborgare. Björn har även gett ut tre böcker. Han är autodidakt, vilket innebär att han är självlärd som konstnär.

Thomas Persson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.