1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Ställe" vann Prix Italia

SVT:s filmversion av Mats Eks balett "Ställe", som regisserats av Jonas Åkerlund, har vunnit Prix Italia i klassen performing arts. Baletten "Ställe" är skapad för och framförd av Michail Baryshnikov. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 24 september 2010
Foto: 

SVT:s filmversion av Mats Eks balett "Ställe", som regisserats av Jonas Åkerlund, har vunnit Prix Italia i klassen performing arts. "Ställe" får priset för att "SVT har skapat ett oförglömligt stycke musik- och danshistoria, där Michail Baryshnikov och Ana Laguna gör en lysande föreställning runt ett enkelt bord", som delar av motiveringen lyder.

Baletten "Ställe" är skapad för och framförd av Michail Baryshnikov, som även är känd för sin roll som Alexandr Petrovsky i tv-serien "Sex and the city", och hovdansaren Ana Laguna. Fläskkvartetten har komponerat musiken. Tv-filmen spelades in vid ett gästspel på Dramaten i Stockholm 2009.

Det är tredje gången en Mats Ek-balett från SVT vinner Prix Italia. De två tidigare verken är "Rök" från 2007 och "Törnrosa" från 1999.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.