1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Söndagskonsert i Kristofferkyrkan bjuder på indisk raga

Nyheter • Publicerad 20 januari 2007

Kristofferkyrkan i Karlshamn bjuder på ett annorlunda musikprogram på söndag eftermiddag med två solister: Johannes Möller, gitarrist, och Mats Möller, flöjtist.

Konserten öppnar med Den förtrollade gryningen, komponerad över en raga på 1500-talet av den indiske tonsättaren Raci Shankar. Raga är en melodislinga i indisk musik och anses kunna väcka en stämning som påverkar såväl människa som natur.

Efter följer två satser ur den argentiska tonsättaren Astor Piazollas Tangons historia.

Johannes Möller spelar också ett gitarrsolo av Tárregas. Mats Möller framför Castelnuovo-Tedescos Sonatina.

Konserten avslutas med Johannes Möllers When the winds dissolve för altflöjt och gitarr som uppfördes för första gången i Tyskland i somras.

Mats Möller är etablerad kammarmusiker och Johannes Möller anses tillhöra den nya generationens mest lovande gitarr-ister. Föreningen Pro Musica i Karlshamn arrangerar konserten i samarbete med Musik i Syd.

Jane Betts
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.