1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sofia Loell goes Hollywood

Gwyneth Paltrow, Robe Lowe, Mike Meyers och karlskronatjejen Sofia Loell.
Nya storfilmen A view from the top kantas av Hollywoods mest eftertraktade namn. Nu vill filmmakarna att Loells nya singel Utopia ska finnas med i trailern till filmen.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2002

För ett par år sedan tvekade hon inför ett eventuellt kändisskap. Det var i musiken hon fann passion, inte i att vara i rampljuset. Sofia Loell kom på bättre tankar. Som tur är. Vi blekingar är inte bortskämda med artister på väg mot stjärnstatus, snarare svältfödda. Loell är helt enkelt en följetong man inte tröttnar på.

När skivkontraktet för drygt ett och ett halv år sedan var ett faktum väntades storlansering. I somras tog det fart och resan gick till landet i väst. Radiointervjuer och spelningar skulle få upp branschfolkets ögon för den nya svenska sångtalangen.

Vill ha låten

Innan andra singeln från senaste albumet ens hunnit släppas i staterna knackar Hollywood på dörren med uppdraget att få ha med låten Utopia på trailen till en ny storfilm.

- Jag vill inte ta det för givet eller ta ut något i förskott. Men visst är det skithäftigt. Jag vågar knappt tro att det är sant, säger Sofia Loell till Espresso.

Filmen heter A view from the top och huvudrollshavaren är ingen mindre än en av världens mest eftertraktade skådisar: Gwyneth Paltrow. Rollistan består dessutom av Rob Lowe, just nu mest känd för sin roll som Sam i megasuccéserien Vita Huset, Christina Appelgate som senast syndes i filmen Snygg, sexig och singel och så inte att förglömma bioaktuella Mike Meyers, alias Austin Powers. I stora drag handlar A view from the top om en ambitiös småstadstjej som drömmer om den glamorösa världen och som måste bli en första klassens internationella flygvärdinna. Men när hon når sitt mål inser hon att det trots allt är kärleken som betyder mest i livet.

Även om låten Utopia inte är Sofia Loells personliga favorit på skivan så tycker hon att texten stämmer bra överens med filmens budskap.

- Det är en catchig låt. Ska man promota en film så behövs det nog en aha-känsla samtidigt som det måste finnas identifikation med filmens handling. Jag tror det var det som gjorde det, eller jag hoppas det var det som gjorde att de valde den, menar Sofia Loell och fortsätter:

- Jag har ju en personlig relation till alla låtar jag skrivit. Även om den inte är min favorit så sprudlar den av livsglädje, och det är en livsglädje jag står för. På så sätt identifierar jag själv mig mycket med den.

Kanske med i filmen

Nu återstår bara den ekonomiska uppgörelsen mellan Sofia Loells skivbolag och filmskaparna. Trailerna kan komma att bli upp till två minuter lång och sändas över hela världen. Eventuellt blir det också aktuellt att Utopia finns med som en av låtarna i själva filmen.

- För min del kan det vara ett jättelyft. Det är inte en tåspets in i branschen utan ett jättekliv. Drömmen är inte att bli störst, bäst och vackrast utan att etablera sig i branschen. Och jag tror detta kan bli ett stort steg i rätt riktning.

Kommer man kanske att få sig dig på mingelbilder från premiären nu?

- Det återstår att se, men vet aldrig, skrattar Sofia Loell.

Hanna Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.