1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sofia Helin tillbaka i rampljuset

En död kvinna hittas mitt på Öresundsbron. Det är upptakten till "Bron", en ny dansksvensk SVT-serie av namn från bland annat "Mordkommissionen" och "Brottet". I rollerna: Sofia Helin, Sverige, och Kim Bodnia, Danmark. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 16 september 2010
Foto: 

En död kvinna hittas mitt på Öresundsbron.

Det är upptakten till "Bron", en ny dansksvensk SVT-serie av namn från bland annat "Mordkommissionen" och "Brottet".

I huvudrollen: Sofia Helin.

En bro. Ett lik. Två mordutredare.

"Bron" börjar med att de båda poliserna Saga från Sverige och Martin från Danmark möts mitt på Öresundsbron där en kvinna hittats död.

Serien utspelas i Malmö och Köpenhamn och är på alla sätt en samproduktion mellan de två länderna. Huvudförfattaren är svensk (Hans Rosenfeldt), huvudregissören dansk (Charlotte Sieling) och både skådisar, manusförfattare och producenter en mix mellan de båda länderna och med erfarenhet från produktioner som ""Mordkommissionen", "Brottet", "Oskyldigt dömd" och "Storm".

Saga spelas av Sofia Helin som spelat den kvinnliga huvudrollen i "Masjävlar", "Arn" och "Nina Frisk".

Sofia Helin har inte synts mycket sedan de två stora rollerna i "Arn" och "Nina Frisk". Förklaringen visar sig vara enkel:

I "Bron" spelas Sofia Helins motpart Martin av den danske kultskådisen Kim Bodnia som slog igenom stort med roller i "Pusher" och "Nattvakten". Han är inte orolig för att danskarna ska ha blivit för bortskämda med högklassiga tv-serier.

"Bron" ska sändas i SVT i tio timslånga avsnitt under hösten 2011. I övriga roller syns bland andra Magnus Krepper och Tuvalisa Rangström.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.