1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Skugge och Eklund startar nätförlag

Vem som helst ska kunna publicera sin bok på internet. Det tänker författarna Linda Skugge och Sigge Eklund se till. Den 15 november startar de sajten vulkan.se där den som har lust kan publicera sig (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 9 november 2007

Vem som helst ska kunna publicera sin bok på internet. Det tänker författarna Linda Skugge och Sigge Eklund se till. Den 15 november startar de sajten vulkan.se där den som har lust kan publicera sitt bokmanus, skriver Dagens Nyheter. Funktionen blir en sorts böckernas motsvarighet till You tube.

- Omkring 5 000 manus skickas till bokförlagen varje år, men bara en handfull ges ut. Det finns läsare och köpare till var och en av de texterna, det är min hundraprocentiga övertygelse. Nu gör vi det möjligt för läsarna att hitta dem, säger Sigge Eklund till Dagens Nyheter.

Upphovsmannen kan lägga upp sitt manus för tryckning kostnadsfritt. Istället är det beställaren som täcker kostnaderna när de köper sitt exemplar. Etablerade författare ska också kunna återutge böcker på sajten, något som både Linda Skugge och Sigge Eklund tänker göra. (TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.