1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Skruvad diskomusik med glitter och glamour

Nyheter • Publicerad 16 september 2006

Scissor Sisters erövrade världen med glamdisko, sex och glamour för två år sedan.

Och än har New York-bandet inte tröttnat på att dansa.

Trodde icke det skulle gå att ta Scissor Sisters disko, byggd på snuskdisko, metaamfetamin och ett liv utan sömn och bekymmer, ett steg längre.

Men bandet, som en gång faktiskt hette Dead Lesbian and the Fibrillating Scissor Sister, skruvar upp tempot och sångaren Jake Shears ylar än mer i falsett och här bjuds på neonljus, trevåningsdiskotek och glitter och glamour och säkert tre dussin champagnekorkar i luften.

Inledningen är fenomenal. Den högst motsägelsefulla I donÕt feel like dancinÕ följs av SheÕs my man, en låt som John Travolta mer än gärna kunde svängt sina lurviga ben till i Saturday Night Fever eller - den hemska uppföljaren - Staying Alive.

Vackra stråkpartier Och när väl svetten lackar som mest så sätter sig Jake Shears ner vid flygeln och förvandlas till en ung Elton John i balladen Land of a thousand words, en sista dansen för kvällen-tryckare med vackra stråkpartier och en refräng värd att hamna fem minuter före slutet av vilken High School-film som helst, i den där klassiska scenen där de älskade två äntligen kysser varandra.

Fast å andra sidan bygger inte Scissor Sisters sin karriär på pussar och smek. Det är grovhångel som gäller. Gärna med läderpiskor. Och vi kan därmed glömma de där Bee Gees och Blondieskivorna som bara ligger och dammar.

Sötebrödsdagar Det räcker med det här. En höst och en vinter till. För Scissor Scisters vet, precis som Tony Moreno i Sylvester Stallones Staying Alive att sötebrödsdagarna snart är över men, som en väl inoljad och bastusvettig Travolta väser i filmen: "But nobody gonna tell me i canÕt feel that good again".

Christian Hylse
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.