1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Skönsjungande jubileum

Många har hört den karlskronitiska sångkören So Seven i olika uppsättningar, gruppen med sju tjejer i olika åldrar, med olika intressen och som sjunger så bra.
I år fyllde kören tio år och firade med konsert.
Nyheter • Publicerad 11 april 2005

På jubileumskonserten medverkade också Vocal Six, sju sjungande 60-talistmän från Skåne. Det blev ett trevligt möte för dem, men också för den fulltaliga publiken i Sparresalen när de två a cappella-körerna träffades och sjöng var för sig och tillsammans.

So Seven startade med att några kvinnor ville sjunga lite annorlunda i kör. Först bestod gruppen av åtta, sedan försvann några och andra kom till. Nu har alla varit med i minst tre år.

Mycket olika

Och alla älskar att sjunga, trots att de sinsemellan är mycket olika. Ett par gillar golf, andra hatar det. De har olika intressen och olika klädsmak. Men två saker har de gemensamt. De älskar att sjunga och ingen har hund.

Både de och Vocal Six har humor och sångglädje. Det blev en fartfylld show med mycket blandad musik och blandat utförande. Det var Abba, Beatles och Evert Taube.

Bejublad parodi

Vocal Six sjöng Tom Jones och gjorde en bejublad parodi på Marlene Dietrich, Lottie Lennie och Zarah Leander, kanske inte riktigt deras idoler. So Seven gjorde bland mycket annat en vacker tolkning av Everts Taubes Så skrimrande var aldrig havet, blandat med pop - och rocklåtar.

Båda körerna sjöng var för sig Dancing Queen. So Seven sjöng modernt. Vocal Six hade gjort om den till en 1500-talslåt.

Maria Lönnberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.