1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Skådespelardebut för Martina Lowden

Martina Lowden debuterar som skådespelare i Radioteaterns klassikersatsning. Författaren spelar rollen som just "författaren" i Stina Aronssons "Syskonbädd". (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 16 september 2010
Foto: 

Martina Lowden debuterar som skådespelare i Radioteaterns klassikersatsning i höst. Författaren spelar rollen som just "författaren" i Stina Aronssons "Syskonbädd" som har premiär den 8 oktober. I pjäsen skickas Harriet (Rebecka Hemse) till ett nervhem vid havet av sin välmenande make. Här möter hon andra män och får pröva sin längtan efter gemenskap och öppenhet mellan människor, en syskonbädd.

De andra pjäserna i radioteaterns satsning på klassiska kvinnliga modernister är: "Mrs Dalloway" av Virginia Woolf med premiär 15 oktober, "Harriet L" av Agneta Elers-Jarleman som har premiär 22 oktober samt Angela Carters "Rödluvan och vargarna" som drar igång 29 oktober.

I höst fortsätter även radioteaterns samarbete med Dramaten och Cinemateket. Denna gång med en Tenesse Williams-festival, fem pjäser av den amerikanske dramatikern kommer att finnas på radioteaterns webb under oktober.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.