1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sju av åtta biljettsajter fuskar

Sju av åtta svenska biljettsajter som granskats av Konsumentverket bryter mot reglerna. Bland annat är sajternas prisinformation är missvisande och det klargörs inte tydligt att det rör sig om andrahandsbiljetter. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 17 september 2010

Sju av åtta svenska biljettsajter som granskats av Konsumentverket bryter mot reglerna. Sajternas villkor är inte konsumentvänliga, prisinformationen är missvisande eller saknas helt och det anges inte tydligt att det rör sig om andrahandsbiljetter, uppger SVT:s "Kulturnyheterna".

Kontrollen är ett led i att konsumentmyndigheter inom EU har genomfört en gemensam granskning av onlineförsäljning av sport- och konsertbiljetter, en så kallad "sweep". Resultatet: 60 procent av sajterna har flaggats för regelbrott. Nu blir 247 av de 414 granskade biljettsajterna föremål för närmare utredning.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.