1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sanna populär när Eurovisionveckan drog igång

På söndagens öppningsceremoni var det inte svårt att peka ut vem som var stjärnan. Sanna Nielsen, strålande vacker i en röd blåsa, blev stoppad av var och varannan journalist längs med hela röda mattan.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2014
Även Conchita från Österrike var eftertraktad på röda mattan.
Även Conchita från Österrike var eftertraktad på röda mattan.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Aram mp3 från Armenien är favorittippad enligt oddsföretagen. "Jag hoppas att jag vinner, det vore en stor ära eftersom Armenien aldrig har vunnit förut", säger han.
Aram mp3 från Armenien är favorittippad enligt oddsföretagen. "Jag hoppas att jag vinner, det vore en stor ära eftersom Armenien aldrig har vunnit förut", säger han.Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
Sanna Nielsen var mest eftertraktad av alla, och pratade med nästan varenda reporter på plats. Hon tog sig också tid att möta fansen.
Sanna Nielsen var mest eftertraktad av alla, och pratade med nästan varenda reporter på plats. Hon tog sig också tid att möta fansen.Foto: Mogens Flindt
Sanna Nielsen var mest eftertraktad av alla, och pratade med nästan varenda reporter på plats. Hon tog sig också tid att möta fansen.
Sanna Nielsen var mest eftertraktad av alla, och pratade med nästan varenda reporter på plats. Hon tog sig också tid att möta fansen.Foto: Mogens Flindt

– Det känns jättebra, jag känner mig så fin och det är så mycket människor här, jag bara njuter!, säger hon till BLTs reporter på plats.

Sanna själv har varit lugnet personifierat under repetitionerna, trots de höga förväntningarna. Nu när eurovisionsveckan drar igång på riktigt borde dock inte nervositeten vara långt borta. Men inte för superrutinerade Sanna.

– Jag är så laddad, jag är redo, och jag är faktiskt inte nervös. Jag är bara taggad och redo, och känner mig jättelugn inför vad som komma skall.

Vad vill du säga till dina fans hemma i Skåne och Blekinge?

– De är helt underbara, som har följt mig i 18 år, och nu får jag vara med om det här äventyret. Det är tack vara de där hemma!

Christer Björkman, som höll sig lite på sidan av när Sanna blev intervjuad, ser mycket gott i att Sanna är så eftertraktad.

– Ja, det är ett bra tecken. Framförallt är det väldigt mycket trevligare för artisten under de här två veckorna när man är med i surret, säger han.

Har ni satt framträdandet nu inför semifinalen?

– Det är fantastiskt, vi har kommit väldigt nära med både bilder och ljus och allting, hennes kläder är fantastiska till framträdandet också.

Det låter som att du tror att Sverige vinner?

– Jag tror aldrig någonting. Spekulationer är spekulationer och inget annat. Först ska vi till final!

Elin Thornberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.