1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sanna på fin tredjeplats

Österrikiska dragartisten Conchita Wurst vann Eurovision Song Contest i Köpenhamn. Sveriges Sanna Nielsen blev trea, slagen även av Nederländerna.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2014
Foto: 
Stefan Löfvén, partiledare (S) som besökte Blekinge i går: Mina varmaste lyckönskningar. Jag hoppas verkligen att det går bra, hon är duktig.
Stefan Löfvén, partiledare (S) som besökte Blekinge i går: Mina varmaste lyckönskningar. Jag hoppas verkligen att det går bra, hon är duktig.Foto: Thomas Persson
Patrik Lundberg, författare, krönikör och 2013 års kulturpristagare i Sölvesborg: Jag tänkte säga lycka till. Men det handlar inte om tur. Är du bäst så vinner du. Och det vet du att du gör.
Patrik Lundberg, författare, krönikör och 2013 års kulturpristagare i Sölvesborg: Jag tänkte säga lycka till. Men det handlar inte om tur. Är du bäst så vinner du. Och det vet du att du gör.Foto: 
Åke Hammarstedt, kommunalråd (S) Bromölla: Lycka till Sanna, vi håller tummarna! Låten är jättebra, den växer efter hand.?
Åke Hammarstedt, kommunalråd (S) Bromölla: Lycka till Sanna, vi håller tummarna! Låten är jättebra, den växer efter hand.?Foto: Patric Söderström
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Camilla Brunsberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona och lite av länspolitikernas schlageress: Lycka till nu Sanna, ge allt du har. Vi tycker att du är bäst!
Camilla Brunsberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona och lite av länspolitikernas schlageress: Lycka till nu Sanna, ge allt du har. Vi tycker att du är bäst!Foto: 
Eric Iversen, kapellmästare i Wizex och Bromöllabo: ?Jag minns att jag gjorde ett jobb med dig när du var 15 år. Det känns tryggt att ha dig med i Eurovision. Både du och låten har de kvaliteter som krävs.
Eric Iversen, kapellmästare i Wizex och Bromöllabo: ?Jag minns att jag gjorde ett jobb med dig när du var 15 år. Det känns tryggt att ha dig med i Eurovision. Både du och låten har de kvaliteter som krävs.Foto: 
Malin Törnquist, artist och arrangör, Karlskrona: ?Nu är jag inte helt neutral, då jag känner Sanna ganska bra. Vi gick i samma klass på musikgymnasiet i Malmö. Men låten är mycket bra och klädbytet, från Melodifestivalen till Eurovision, kan mycket väl vara avgörande. Att hon är ensam på scen är bara positivt. Det lyfter både henne och låten. Jag tror inte hennes nerver sviker. Hon är så proffsig, säger Malin Törnquist, vars band Calaisa var med på en julturné tillsammans med Sanna, Shirley Clamp och Sonja Aldén.
Malin Törnquist, artist och arrangör, Karlskrona: ?Nu är jag inte helt neutral, då jag känner Sanna ganska bra. Vi gick i samma klass på musikgymnasiet i Malmö. Men låten är mycket bra och klädbytet, från Melodifestivalen till Eurovision, kan mycket väl vara avgörande. Att hon är ensam på scen är bara positivt. Det lyfter både henne och låten. Jag tror inte hennes nerver sviker. Hon är så proffsig, säger Malin Törnquist, vars band Calaisa var med på en julturné tillsammans med Sanna, Shirley Clamp och Sonja Aldén.Foto: 
Heléne Björklund, kommunålråd Sölvesborg: ?Vi hejar på dig Sanna i både Skåne och Blekinge och vi hoppas att din låt tillsammans med din fantastiska personlighet, otroliga sångröst och stora erfarenhet ska bära hela vägen till vinst! Sanna kommer till Killebom i sommar, och då kommer vi förstås att fira henne.
Heléne Björklund, kommunålråd Sölvesborg: ?Vi hejar på dig Sanna i både Skåne och Blekinge och vi hoppas att din låt tillsammans med din fantastiska personlighet, otroliga sångröst och stora erfarenhet ska bära hela vägen till vinst! Sanna kommer till Killebom i sommar, och då kommer vi förstås att fira henne.Foto: 
Kristian Haynes, Mjällby AIF: ?Jag följer finalen i Stockholm där vi förbereder oss för match mot AIK på söndag. Din röst och ditt nummer har gett mig gåshud. Jag tillsammans med hela laget vill önska dig ett stort lycka till, kram!
Kristian Haynes, Mjällby AIF: ?Jag följer finalen i Stockholm där vi förbereder oss för match mot AIK på söndag. Din röst och ditt nummer har gett mig gåshud. Jag tillsammans med hela laget vill önska dig ett stort lycka till, kram!Foto: 
Niklas Svensson, Pukavik, Expressen-profil: ?Min uppmaning till Europa: rösta på ­superproffset från Bromölla! Men oavsett hur det går på lördag, Sanna, så är tiden inne nu. Ditt internationella genombrott kommer efter detta. Och det är på tiden.
Niklas Svensson, Pukavik, Expressen-profil: ?Min uppmaning till Europa: rösta på ­superproffset från Bromölla! Men oavsett hur det går på lördag, Sanna, så är tiden inne nu. Ditt internationella genombrott kommer efter detta. Och det är på tiden.Foto: Ylwa Yngvesson
Lisette Pagler, musikalartist, Nättraby: Efter din Undo i morgon kommer alla att säga motsatsen, I do! I do! Kör så det ryker, Sanna!
Lisette Pagler, musikalartist, Nättraby: Efter din Undo i morgon kommer alla att säga motsatsen, I do! I do! Kör så det ryker, Sanna!Foto: Bengt Pettersson
Foto: Frank Augstein
Isabelle Juhlin, sångerska från Ronneby: Det verkar vara ett balladår i år. Den med balladen som sticker ut mest har goda chanser och du, Sanna, sticker ut.
Isabelle Juhlin, sångerska från Ronneby: Det verkar vara ett balladår i år. Den med balladen som sticker ut mest har goda chanser och du, Sanna, sticker ut.Foto: 
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Sanna Nielsen var stormande glad efter sin tredjeplats i Eurovision Song Contest.

– Jag är otroligt glad och jag hoppas att Sverige kan vara nöjda med det här, säger hon till TT.

Det blev ingen seger för storfavoriten, men Sanna Nielsen kom trea och stod därmed för en av de bästa svenska Eurovisionplaceringarna i modern tid.

Det var en mycket nöjd Sanna Nielsen som mötte den svenska pressen efteråt.

Ledde omröstningen

29-åringen från Bromölla hade spelbolagen på sin sida och ledde till och med omröstningen vid två tillfällen i början.

– Vi var så glada i green room. Jag tror aldrig att Christer Björkman (den svenske schlagergeneralen reds anm) har haft så roligt. Vi sjöng och dansade, det var helt fantastiskt.

Sanna Nielsen fick tre tolvpoängare för sitt bidrag "Undo" och poäng från 31 av de 37 länderna som röstade. Hon var hela tiden med i toppen.

– Jag är otroligt glad och jag hoppas att Sverige kan vara nöjda med det här. Jag tycker att Conchita var en värdig vinnare. Det känns väldigt bra det här.

"Det bästa som hänt"

Sanna Nielsen öser beröm över Conchita Wurst

– Hon står för acceptans och förståelse. Det är väldigt fint och jag tror att det betyder väldigt mycket för väldigt många. Det här är det bästa som kunde hända Eurovision.

Sanna Nielsens tredjeplats är ytterligare ett bevis på att Sverige är tillbaka som stormakt i Eurovision Song Contest, med en tredjeplats 2011, seger 2012, en 14:e plats i fjol och så ytterligare en bronsmedalj i år.

Stort stöd innan

Fotbollsspelare, partiledare, artister. Alla håller tummarna för Sanna Nielsen i kvällens final.

Mjällby AIF väljer att stötta Sanna Nielsen genom att nappa på BLT:s utmaning om att framföra en egen version av låten "Undo". Lagets bidrag, frontat av andrakeepern Jesper Johansson, tar plats spelarbussen någonstans på vägen mot Stockholm.

 

BLT-körens "Undo"-bidrag kan du se här.

Dessutom skickar flera profiler från både länet och riket sina lyckönskningar till Bromöllas sångfågel.

"Det handlar inte om tur. Är du bäst så vinner du. Och det vet du att du gör."

"Mina varmaste lyckönskningar"

"Jag följer finalen i Stockholm där vi förbereder oss för match mot AIK på söndag. Din röst och ditt nummer har gett mig gåshud. Jag tillsammans med hela laget vill önska dig ett stort lycka till, kram!"

"Jag minns att jag gjorde ett jobb med dig när du var 15 år. Det känns tryggt att ha dig med i Eurovision."

Kolla in bildspelet här ovanför för att kolla in Sannahälsningarna från alla möjliga profiler.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.