1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

S vill satsa 100 miljoner på film

Socialdemokraterna vill göra filmen till en valfråga. I ett nytt utspel utlovar partiet ett nytt filmavtal 2013 och investeringar på minst 100 miljoner kronor mer i svensk film. (TT)
Nyheter • Publicerad 3 september 2010
Foto: 

Socialdemokraterna vill göra filmen till en valfråga. I ett nytt utspel utlovar partiet ett nytt filmavtal 2013 och investeringar på minst 100 miljoner kronor mer i svensk film.

Det nuvarande filmavtalet löper ut 2013. I det nya avtalet vill Socialdemokraterna också involvera de nya digitala filmdistributörerna, vilket kan göra förhandlingsprocessen mer krävande.

Kommer de 100 miljonerna att tas ur den kulturmiljard som de rödgröna har utlovat?

Socialdemokraterna kräver också tydligare krav på att minst 40 procent av alla filmskapare ska vara kvinnor. Det är samma ambition som Svenska filminstitutet har haft de senaste åren, men som filmbranschen inte har lyckats leva upp till.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.