1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Professor i protest mot Jan Myrdal

Jan Myrdal väcker starka känslor även i grannlandet. Bernt Hagtvet, professor i statsvetenskap, bojkottar Björnsonfestivalen i Norska Molde på grund av Myrdals deltagande. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 1 september 2010
Foto: 
Foto: 

Jan Myrdal väcker starka känslor även i grannlandet. Bernt Hagtvet, professor i statsvetenskap, bojkottar Björnsonfestivalen i norska Molde på grund av Myrdals deltagande.

"Jan Myrdal är Nordens främste vänsterfascist, folkmordsförsvarare och diktaturanhängare av i dag. Han har systematiskt försvarat Pol Pots massmord på Kambodjas befolkning, skriver Bernt Hagtvet i ett öppet brev till festivalledningen", rapporterar norska nyhetsbyrån NTB.

Festivalledningen beklagar avhoppet och meddelar att de gärna hade sett Bernt Hagtvet ta diskussionen med Jan Myrdal på plats.

Förslaget att bjuda in Myrdal till Björnsonfestivalen kom från författaren Henning Mankell, skriver Aftenposten.

Vid festivalen, som anordnas till författaren Björnstjerne Björnsons ära, ska Myrdal föreläsa under temat Björnson och nationstanken.

TT Spektra har förgäves försökt nå Jan Myrdal för en kommentar.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.