1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Pris uppkallas efter SvD-journalist

Journalisten och författaren Cordelia Edvardson får ett journalistpris uppkallat efter sig. Edvardson var mellan åren 1977 och 2006 SvD:s Mellanösternkorrespondent, och är i dag kolumnist i tidningen. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 29 september 2010
Foto: 

Journalisten och författaren Cordelia Edvardson får ett journalistpris uppkallat efter sig, skriver Svenska Dagbladet. Enligt motiveringen ska Cordelia Edvardson-priset delas ut till en journalist som har "ett starkt engagemang, ett personligt tilltal och en blick för det stora i det lilla". Med andra ord uppmuntrar priset journalistik i Edvardsons anda.

Cordelia Edvardson var mellan åren 1977 och 2006 SvD:s Mellanösternkorrespondent, och är i dag kolumnist i tidningen. Hon är född 1929, överlevde Auschwitz och kom till Sverige 1945. Hennes självbiografiska bok "Bränt barn söker sig till elden" kom 1984. 2004 gjorde filmaren Stefan Jarl dokumentären "Flickan från Auschwitz" om henne.

Priset har initierats av JMK, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vis Stockholms universitet. Prissumman på 10 000 kronor delas ut för första gången den 1/10, och kommer därefter att delas ut vartannat år.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.