1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Polanskis liv blir film

Roman Polanskis liv blir film. Bakom projektet står Damien Chapa som ska följa regissören från barndomen i Polen, via mordet på hans fru, till incidenten 1977 då han anklagades för sexuellt umgänge med minderårig. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 10 november 2007

Roman Polanskis liv blir film, skriver Hollywood Reporter. Bakom projektet står Damien Chapa som ska följa den mytomspunna regissören från barndomen i Polen, via mordet på hans fru Sharon Tate 1969, till incidenten 1977 då han anklagades för sexuellt umgänge med minderårig och efter det flydde ur landet för att aldrig återvända till USA.

- Det som hände då har överskuggat hans liv, men också sopats under mattan. Jag har alltid fascinerats av den här historien och kan inte förstå varför ingen gjort en film om honom tidigare, säger Damien Chapa till tidningen.

Vem som ska spela huvudrollen är inte klart ännu, men inspelningarna startar i januari nästa år i Belgien, Polen och USA.

(TT Spektra)

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.