1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Pengar till Karlskrona symfoniorkester

Karlskrona Symfoniorkester och Karlshamns Musiksällskap tillhör dem som fått pengar från Sveriges Orkesterförbund.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2006

Karlskrona Symfoniorkester (detsamma som Karlskrona orkesterförening) får 25000 kronor och Karlshamns Musiksällskap får 30000 kronor.

-Ja, vi är självklart glada, men det är inte mer pengar än vi brukar få, säger Maria Kalinius, kassör i Karlskrona orkesterförening.

Föreningen har haft samma summa i elva år.

Orkestern med en fast stomme på 20 musiker har konsert nästa fredag (27 januari) i Sparresalen i Karlskrona med musik av Mozart.

Pengarna som kommer från orkesterförbundet är så kallat arrangörsbidrag och används för att köpa in frilansande musiker.

Vid fredagens konsert medverkar två solister: harpisten Susan Enochsson och flöjtisten Katja Wisén.

Orkestern framför Mozarts konsert för flöjt, harpa och orkester samt Mozarts första symfoni som han skrev när han var åtta år gammal. Dessutom spelar orkestern Jupitersymfonin.

Den norske dirigenten Rune Bergmann leder orkestern.

Orkestern har länge kämpat för sin överlevnad. För två år sedan firade symfoniorkester att den funnits i 90 år. I orkestern finns både yrkesmusiker och musiker som har musiken som fritidssysselsättning.

Jane Betts
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.