1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Omtalad Phoenix-film "ingen bluff"

Har Joaquin Phoenix verkligen slutat som skådespelare? Försökte han sig på en misslyckad karriär som rappare? Frågorna hopar sig i dokumentären "I'm still here". (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 6 september 2010
Foto: 

Har Joaquin Phoenix verkligen slutat som skådespelare?

Försökte han sig på en misslyckad karriär som rappare?

Frågorna hopar sig i dokumentären "I'm still here".

Ryktena har gått heta de senaste åren, och inte blir det hela klarare av Casey Afflecks dokumentärfilm "I'm still here" - är det en äkta dokumentär eller är det ett skämt?

Filmen, som är Casey Afflecks regidebut, följer Joaquin Phoenix under det som i filmens undertitel heter "ett förlorat år".

En allt trasigare Phoenix slutar som skådespelare, startar musikkarriär och hånas och förlöjligas av kollegor och i TV-program.

Skådespelarens utflippade intervju med David Letterman i hans pratshow eller som prisutdelare med Natalie Portman på Oscarsgalan 2009 är redan moderna klassiker som blivit favoriter på Youtube.

Filmstjärnan som byggt upp sin karriär i filmer som "Gladiator" mot Russell Crowe och spelat Johnny Cash i "Walk the line" blev driftkucku.

Många har de senaste åren undrat om det varit på riktigt eller om allt varit ett påkostat och mycket väl genomfört skämt.

Casey Affleck, som är gift med en av Phoenix systrar, hävdar att allt i filmen är sant.

När Affleck möter pressen riktigt hänger frågan om detta är ett skämt eller inte över varje fråga och varje svar. Och regissören bidrar inte till att bringa klarhet.

Joaquin Phoenix befinner sig i Venedig, och har enligt uppgift klippt av sig det långa hår han hade under sin misslyckade karriär som rappare. Han ger inga intervjuer.

"I'm still here" är ännu inte såld till Sverige.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.