1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Odell kan få europeiskt filmpris

Jonas Odells film "Tussilago" är nominerad till det Europeiska filmpriset 2010 i kategorien bästa kortfilm. Europeiska filmpriset delas ut i Tallinn i Estland den 4 december. (TT Spektra)
Nyheter • Publicerad 29 september 2010
Foto: 

Jonas Odells film "Tussilago" är nominerad till det Europeiska filmpriset 2010 i kategorien bästa kortfilm. Animerade "Tussilago", som är Odells tredje dokumentärfilm, vann tidigare i år första pris i kategorien bästa kortfilm vid filmfestivalen Hot Docs i Toronto i Kanada.

Odells tidigare filmer har också blivit väl emottagna. Bland annat vann han en Guldbagge för "Aldrig som första gången" 2007 och filmen "Lögner" från 2008 uttogs till officiell tävlan under Berlins filmfestival och prisades i såväl Göteborg som vid San Franciscos internationella filmfestival.

Europeiska filmpriset delas ut i Tallinn i Estland den 4 december.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.