1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

...och dansfestival i söder

Nyheter • Publicerad 11 januari 2002

Ett förutsättningslöst möte mellan en dansare, en musiker, en ljussättare och ett rum.

Improvisationsdans är en konstform som fått snålt med uppmärksamhet, men nu satsar Dansstationen i Malmö och Dansescenen i Köpenhamn på en gemensam festival. Meet the parents heter den och fyra av världens främsta improvisationsdansare är inbjudna.

- För mig är det här verkliga artister. De bjuder på ett sådant artisteri att de inte behöver ta så många beslut innan de kommer in på scenen.

- I stället är det rummet: väggarna och golvets begränsningar, och mötet med publiken som skapar föreställningen, säger Lars Eidevall, konstnärlig ledare för Dansstationen.

Dansstationen har tillsammans med Dansescenen i Köpenhamn bjudit in de främsta. Simone Forti och Katie Duck från USA, David Zambrano från Holland och Julyen Hamilton från England.

Meet the parents pågår 14-15 januari i Malmö och 16-19 januari i Köpenhamn.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.